ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ

Η Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου στεγάζεται σε ένα κτίριο, δείγμα Αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 70, που λόγω παλαιότητας χρήζει παρεμβάσεων. Διαθέτει 569 επιπλωμένα δωμάτια, έχει κοινόχρηστους χώρους, ένα μεγάλο Αμφιθέατρο και παρέχει σίτιση.

Η Νέα Φοιτητική Εστία Ζωγράφου βρίσκεται μέσα σε ωραίο φυσικό περιβάλλον και βλάστηση. Αποτελείται από 15 σύγχρονα κτίρια ,14 διαμονής οικοτρόφων και ενός (1) φιλοξενίας σύντομης διάρκειας καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών συμμετεχόντων σε προγράμματα ακαδημαϊκών συνεργασιών του ΕΜΠ) καθώς και κτίριο Διοίκησης και κοινόχρηστων χώρων. Διαθέτει 550 δωμάτια.

Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ατομικό μπάνιο, και επίπλωση (κρεβάτι, στρώμα, ντουλάπα, γραφείο, σε μερικά βιβλιοθήκη).Διαθέτουν θέρμανση -ψύξη, ζεστό νερό, internet. Είναι στην πλειονότητά τους ατομικά. Τα δίκλινα δωμάτια τα οποία υπάρχουν διατίθεται σε αδέλφια οικοτρόφους. Υπάρχουν και δωμάτια για άτομα με ειδικές δεξιότητες.Εσωτερικά των κτιρίων ανά όροφο, υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, με κουζίνα και χώρο αναψυχής. Σε κάποια από τα κτίρια υπάρχει και χώρος με κοινόχρηστα πλυντήρια.

Οι οικότροφοι έχουν δυνατότητα χρήσης εστιατόριου υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και αισθητικής για πρωινό,μεσημεριανό και βραδινό φαγητό, αναγνωστήριων,αίθουσας αναψυχής με τηλεόραση, επιτραπέζια παιχνίδια, Πινγκ Πόνγκ, γηπέδων Μπάσκετ, Τέννις, Αμφιθεάτρου.

Στους χώρους των Εστιών υπάρχει 24ωρη φύλαξη.